Jouw locatie

Je locatie bepaalt de valuta en het land waarnaar je kunt verzenden.

Reviews

Officiële Urban Iki Brandstore
Gratis verzending vanaf € 50,-

Urban Iki klantenservice

Kunnen wij je ergens mee helpen? Bekijk de antwoorden op vragen die wij regelmatig door onze klanten gesteld krijgen. Misschien staat het antwoord dat je zoekt hier al wel tussen. Ben je op zoek naar handleidingen, instructievideo's of andere productinformatie? Deze informatie vind je op de daarvoor ingerichte pagina's. Staat je vraag er niet tussen? Twijfel dan niet om ons een berichtje te sturen, we helpen je graag verder!

urban-iki-windscherm-suiboku-grey-fiets

Bekijk veelgestelde vragen

Bestellen & Betalen

Kan ik mijn bestelling wijzigen?
Als je een bestelling hebt geplaatst en betaald voor 15:00 uur (ma-vr), wordt het dezelfde dag verzonden. Als je de bestelling wilt wijzigen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wanneer de bestelling nog niet is verzonden, zullen we proberen de bestelling aan te passen naar je wensen. Wanneer je bestelling al is verstuurd, kun je de gehele bestelling of de producten die je niet wilt, retourneren via de retourprocedure.
Kan ik mijn bestelling annuleren?
Dat hangt af van de verzendstatus. Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice. Wanneer je bestelling eenmaal is verzonden, kan het niet meer worden geannuleerd.
Ontvang ik een bevestiging van mijn bestelling?
Ja. We sturen je een bevestigings-e-mail na ontvangst van je bestelling. Als je een account hebt aangemaakt, wordt je bestelling ook zichtbaar op je account pagina.
Hoe kan ik mijn bestelling volgen?
Nadat wij je bestelling hebben verzonden, krijg je een bevestiging van verzending met een Track & Trace code zodat je je bestelling kunt volgen.
Welke betaalmethoden zijn beschikbaar?
Wij bieden de volgende betaalmethoden: iDEAL, Mastercard, Visacard en Paypal.
Is het veilig om in de Urban Iki webshop online te betalen?
Ja, maken we gebruik van SSL-technologie (Secure Socket Layer) om persoonlijke informatie te beschermen wanneer het over het internet worden verzonden. SSL is de standaard voor betalingen via het internet en wordt ondersteund door Chrome, Firefox, Microsoft Internet Explorer, Safari en andere populaire browsers. We maken gebruik van deze technologie om gevoelige informatie te versleutelen voordat deze via het internet wordt verzonden. SSL-technologie voorkomt dat je gegevens kunnen worden benaderd wanneer je ze verstuurt.

Retouren

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?
Je kunt jouw Urban Iki bestelling tot 30 dagen na ontvangst retourneren. Meld je retour zelf aan via ons retourportaal of neem contact op met onze klantenservice. Als je de gehele bestelling terugstuurt is retourneren gratis. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst van onder de €50,- betaal je verzendkosten, hierdoor worden deze kosten ingehouden, op het te storten bedrag, wanneer de bestelling niet compleet teruggestuurd wordt. Het product dat je wilt terugsturen, dient ongebruikt en in de staat waarin het is ontvangen geretourneerd te worden. Vanzelfsprekend kun je het product uit de verpakking halen om te zien of het aan je verwachtingen voldoet.    
Krijg ik de verzendkosten terug als ik mijn bestelling retourneer?
Ja. De verzendkosten worden volledig vergoed wanneer een gehele bestelling wordt geretourneerd. In andere gevallen worden de retourkosten van €6,95 ingehouden op het terug te storten bedrag.
Wanneer ontvang ik mijn geld terug?
De duur van het terugstorten is afhankelijk van de betaalmethode die je geselecteerd hebt. Als er is betaald met creditcard of PayPal, wordt het bedrag teruggestort op dezelfde creditcard of PayPal rekening. Wanneer je via iDEAL betaalt, zal het bedrag worden teruggestort op je bankrekening. Het bedrag wordt teruggestort binnen 14 dagen nadat je retour is ontvangen.
Mijn retourtermijn is verstreken. Wat kan ik doen?
Neem even contact op met onze klantenservice, dan helpen we je daar verder!

Garantie & Service

Mijn Urban Iki product is kapot. Wat kan ik doen?
Een fietsstoeltje is een veiligheidsproduct. Neem dus geen enkel risico dat er iets kan gebeuren en neem zo spoedig mogelijk contact op met onze klantenservice of ga naar een Urban Iki verkooppunt bij jou in de buurt.
Ik ben een onderdeel van mijn Urban Iki fietsstoeltje kwijtgeraakt. Wat kan ik doen?
Je kan een verloren accessoire of onderdeel kopen in onze webshop of via je lokale Urban Iki dealer. Wanneer een specifiek onderdeel of accessoire niet verkrijgbaar is, neem dan contact op met onze klantenservice.
Heb ik garantie op mijn Urban Iki fietsstoeltje?
Ja. Je hebt 2 jaar garantie op je Urban Iki fietsstoeltje. Deze garantieperiode start op dag van de aankoop zoals vermeld op je orderbevestiging of bon van de winkel. Bewaar deze mail of bon altijd om aanspraak te kunnen doen op deze garantie.
Wanneer is garantie op mijn Urban Iki product uitgesloten?
Garantie op je Urban Iki product is uitgesloten als:
  1. Bij gebruik van het product anders dan voorzien in de gebruikershandleiding;
  2. Het product niet met de originele aankoop bon wordt aangeboden binnen de geldende garantietermijn;
  3. Reparaties aan het Urban Iki fietsstoeltje werden uitgevoerd door derden;
  4. Het defect het gevolg is van verkeerd, onzorgvuldig gebruik of onderhoud;
  5. Door verwaarlozing of door ongeval;
  6. Er sprake is van normale slijtage aan onderdelen, die men bij het dagelijkse gebruik van een product mag verwachten.
Voldoen de Urban Iki fietsstoeltjes aan de veiligheidseisen?
Ja. Urban Iki producten zijn ontwikkeld en geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen. De voor- en achterstoeltjes (tot 6 jaar) zijn getest volgens de hoogst geldende Europese veiligheidsnorm EN 14344 en zijn bovendien TÜV goedgekeurd.