Jouw locatie

Je locatie bepaalt de valuta en het land waarnaar je kunt verzenden.

Reviews

Officiële Urban Iki Brandstore
Gratis verzending vanaf € 50,-

Het voorzitje monteren op een verstelbare stuurpen

Samen op avontuur met je kleintje? Het Urban Iki voorzitje monteer je op bijna iedere fiets. Heb je een stuurpen met een diameter tussen de 25 en 28 mm? Dan monteer je met behulp van de Urban Iki adapter het fietsstoeltje gemakkelijk voorop op je fiets. Lees in deze montagehandleiding hoe je het voorzitje plaatst, of bekijk de handige video onderaan de pagina.

Het Urban Iki voorzitje monteren: dit heb je nodig

Verzamel de volgende materialen:

 

Simpel monteren met de Urban Iki adapter

Dankzij de compact adapter van Urban Iki monteer je voorzitjes met veel gemak. Voor e-bikes en sportieve fietsen is het fietsstoeltje dus geen probleem. Om de compact adapter te plaatsen met de hoge 25-28 mm inserts heb je in hoogte minimaal 4 cm stuurpen nodig. Aan de adapter maak je het voorzitje gemakkelijk vast en eventueel een windscherm! Plaats je geen windscherm? Dan werk je de compact adapter mooi af met een afdekkapje.

 

Het fietsstoeltje voor op een stuurpen van 25-28 mm monteren in 6 stappen

Stap 1: Klik de voetensteuntjes vast

Zet de hendeltjes van de voetensteuntjes eerst omhoog. Schuif de voetensteuntjes aan beide kanten op de juiste hoogte op het fietsstoeltje. Houd het fietsstoeltje goed vast en geef een goede tik op de onderkant van het voetensteuntje zodat deze over het veiligheidsnokje schuift. Druk bij de juiste ingestelde hoogte de hendeltjes omlaag.

Stap 2: Kies de juiste inserts voor jouw fiets

Leg de onderdelen van de compact adapter op tafel en kies twee hoge halve maantjes met de omschrijving ‘25-28 mm’. Houd deze onderdelen apart.

25-18 Juiste inserts kiezen voor voorstoel

Stap 3: Prepareer de compact adapter voor montage

Draai de compact adapter open door de twee inbusbouten met een inbussleutel los te draaien. De cirkel is nu geopend, waardoor je de twee halve maantjes in de twee halve cirkels drukt. De compact adapter heeft nu de juiste maat voor de stuurpen van je fiets.

Stap 4: Maak ruimte op je stuurpen

Om de compact adapter te plaatsen, heb je minimaal 19 mm stuurpen nodig. Schuif je fietsstuur indien nodig omhoog.

Stap 5: Plaats de compact adapter op je fietsstuur

Druk de compact adapter nu op de stuurpen, met de inbusbouten naar achteren wijzend. Houd goed vast met één hand, terwijl je met je andere hand beide inbusbouten vastdraait. De adapter zit stevig genoeg als je deze niet meer heen en weer kunt bewegen. Draai waar nodig extra aan.

Stap 6: Plaats het Urban Iki fietsstoeltje op de adapter

Pak het fietsstoeltje en duw aan de onderzijde het lipje omhoog, zodat je het stoeltje in de brede gleuf aan de achterkant van de adapter kunt schuiven. Het stoeltje zit goed als je een duidelijke ‘klik’ hoort. Controleer extra of de fietsstoel stevig bevestigd is door de fietsstoel kort heen en weer te bewegen.

Zo demonteer je het Urban Iki voorzitje

Til het Urban Iki voorzitje op door het lipje omhoog te duwen. Je kunt nu al zonder fietsstoeltje fietsritjes maken. Ook de compact adapter demonteren? Draai de inbusbouten aan de achterzijde los en haal de adapter los van het stuur.

Montagevideo Urban Iki voorzitje op 25-28 mm

 

De wind door jullie haren met Urban Iki

Nu kan je kleintje heerlijk genieten van jullie ritjes samen. De compact adapter biedt de mogelijkheid om later nog een Urban Iki windscherm toe te voegen. Hiermee voorkom je verkleumde handen. Deze plaats je op de plek van het afdekkapje. Extra leuk: de Urban Iki stylingset! Hiermee verwissel je met kleurencombinaties van het stoeltje.