Jouw locatie

Je locatie bepaalt de valuta en het land waarnaar je kunt verzenden.

Reviews

Officiële Urban Iki Brandstore
Gratis verzending vanaf € 50,-

Hoe monteer je het Urban Iki voorzitje met een MTB/ATB adapter?

Met je kleintje de mooiste avonturen beleven op de mountainbike? Dat kan door het Urban Iki voorzitje te monteren met de MTB/ATB adapter. Dit montageblok is speciaal gemaakt voor sportieve fietsen met een korte stuurpen. Je kunt eventuele kabels van de versnellingen kwijt. Lees hieronder hoe je dit monteert of bekijk de instructievideo.


Monteer het voorzitje in een aantal stappen op je mountainbike. Dit heb je nodig:

  • Urban Iki voorzitje
  • Urban Iki MTB/ATB adapter, inclusief montage gereedschap
  • Het gereedschap van je fiets
  • Gebruikershandleiding

 

Waarom de MTB/ATB adapter geschikt is voor de mountainbike

Maak je graag avontuurlijke ritjes op je mountainbike? Hoe mooi is het dan dat je kleintje mee kan om deze herinneringen met jou te delen? Daarom is de Urban Iki MTB/ATB adapter erg handig om te gebruiken.

Een sportfiets, zoals een mountainbike, heeft een zeer korte zadelpen waardoor er weinig ruimte overblijft om een montageblok op het stuur te plaatsen. Daarom is de MTB/ATB adapter slechts 4 mm dik. Eventuele kabels kun je kwijt in een speciale ruimte van het montageblok.

Monteer het voorzitje met de MTB/ATB adapter in 5 stappen

Stap 1: Klik de voetensteuntjes vast

Duw de hendeltjes van de voetensteuntjes naar boven. Schuif de voetensteuntjes aan beide kanten op het fietsstoeltje. Houd het fietsstoeltje stevig vast en geef een ferme tik op de onderkant van het voetensteuntje zodat deze over het veiligheidsnokje schuift. Druk bij de juiste ingestelde hoogte de hendeltjes naar beneden.

Stap 2: Draai het stuur van de fiets los

Gebruik het gereedschap van je fiets of mountainbike om het stuur los te draaien van de stuurpen. Bijvoorbeeld met een inbussleutel. Raadpleeg voor de exacte stappen de handleiding van je fiets. Hang het stuur met versnellingskabels voorzichtig naar beneden. Zit er om de stuurpen nog een ring? Haal deze van de stuurpen af om de ruimte van 4 mm in hoogte te creëren en leg apart.

Stap 3: Schuif de MTB/ATB adapter op de stuurpen

Haal de MTB/ATB adapter uit de verpakking. Houd de bijgeleverde gereedschap nog even apart. Houd de adapter vast en trek het kapje boven de cirkel omhoog en leg apart. Er verschijnen nu twee haakjes. Plaats de cirkel over de stuurpen van de fiets, met de haakjes naar voren wijzend.

Stap 4: Monteer de MTB/ATB adapter op de stuurpen

Plaats de apart gelegde ring terug op de stuurpen. Tot slot plaats je ook het stuur terug en draai je deze weer goed vast met het bijbehorende gereedschap.

Stap 5: Maak de MTB/ATB adapter goed vast

Pak van het bijgeleverde montage gereedschap de langste inbus en schuif hierop een ringetje. Steek de inbus door de twee haakjes aan de voorzijde van de adapter en schuif aan het uiteinde van de inbus een tweede ringetje. Sluit af met een moer en draai goed vast aan twee kanten met behulp van de inbus- en moersleutel. Controleer of het onderdeel goed vastzit en draai waar nodig extra aan. De adapter zit vast genoeg als je hem rondom de stuurpen niet meer heen en weer kunt draaien. Voor een mooie afwerking plaats je het kapje weer terug over de haakjes. Wil je ook nog een Urban Iki windscherm monteren? Laat het afdekkapje dan juist weg. 

Stap 6: Monteer het Urban Iki voorzitje op de MTB/ATB adapter

Pak het Urban Iki voorzitje en trek aan de onderkant van het zitje een lipje omhoog. Schuif het zitje op de MTB/ATB adapter tot je een ‘klik’ hoort. Controleer vervolgens of het zitje goed vastzit.

Zo demonteer je het Urban Iki voorzitje van de MTB/ATB adapter

Druk op het lipje aan de onderkant van het Urban Iki voorzitje en schuif het zitje omhoog. Trek vervolgens het kapje van de adapter los en leg apart. Draai nu de vrijgekomen inbus en moer los met behulp van de inbus- en moersleutel. Leg de inbus, ringetjes en het gereedschap apart.

Draai nu het stuur van de fiets los van de stuurpen, verwijder de ring en houd apart. Haal vervolgens de MTB/ATB adapter van de stuurpen af en plaats de ring terug. Tot slot plaats je het stuur terug op de stuurpen van je mountainbike.

 

Montagevideo Urban Iki MTB/ATB adapter

 

Prachtige fietsavonturen met Urban Iki

Klaar voor de start? Na het monteren kan jullie sportieve reis écht beginnen. Bescherm je kleintje tegen wind en regen en combineer het MTB/ATB kader met het Urban Iki windscherm, in een van de hippe kleuren Icho Green, Asahi Gold of Suiboku Grey. Nu heeft je kleintje alleen nog een veiligheidshelmpje nodig. Goede reis!