Jouw locatie

Je locatie bepaalt de valuta en het land waarnaar je kunt verzenden.

Reviews

Officiële Urban Iki Brandstore
Gratis verzending vanaf € 50,-

Zo monteer je het Urban Iki voorzitje op een klassieke stuurpen

Kan je kleintje ook niet wachten om bij jou voorop de fiets te zitten? Het Urban Iki voorzitje monteer je dankzij verschillende inserts van de compact adapter gemakkelijk op diverse stuurpennen, waaronder ook een smalle stuurpen van 21 mm. Lees in deze montagehandleiding hoe je het voorzitje samen met de Urban Iki adapter monteert, of bekijk onderaan de pagina de instructievideo.

Dit heb je nodig voor de montage van het voorzitje:

Monteer het voorzitje op een smalle stuurpen met de volgende benodigdheden:

 

Wat het monteren met de compact adapter zo makkelijk maakt

Deze Urban Iki adapter is zeer handig voor sportieve, ahead en smalle sturen. Dit soort fietssturen hebben vaak een korte stuurpen en daarom beperkte montageruimte. Voor de montage van de compact adapter heb je maar 19 mm stuurpen in hoogte nodig. Als je een fietsstuur hebt met een diameter van 21 mm, kom je met de compact adapter ook erg goed uit.

 

Met behulp van de volgende 6 stappen plaats je het fietsstoeltje gemakkelijk op je fietsstuur.

Stap 1: Monteer de voetensteuntjes

Klik de voetensteuntjes aan het fietsstoeltje door de hendeltjes van de voetensteuntjes eerst omhoog te zetten. Schuif de voetensteuntjes aan beide kanten op het fietsstoeltje. Houd het voorzitje goed vast en geef een ferme tik op de onderkant van het voetensteuntje zodat deze over het veiligheidsnokje schuift. Druk bij de juiste ingestelde hoogte de hendeltjes weer omlaag.

Stap 2: Kies de juiste inserts voor jouw fiets

Haal de compact adapter uit de verpakking. Bekijk de onderdelen in de vorm van halve maantjes en kies de twee hoge onderdelen met de omschrijving ‘21 mm’.

Stap 3: Maak de Urban Iki adapter klaar voor gebruik

Draai de compact adapter op twee punten open met de inbussleutel. Hierdoor wordt de cirkel van de adapter geopend. Druk de halve maantjes beide in de cirkel van de compact adapter, waardoor deze de juiste maat krijgt voor jouw fietsstuur.

Stap 4: Maak ruimte op je stuurpen

Zorg dat je stuurpen op een hoogte staat zodat er minimaal 4 cm vrij is om de compact adapter te plaatsen. Zet indien nodig het fietsstuur iets hoger. Geen 4 cm beschikbaar? Kies dan voor de lage 21 mm inserts. Hiervoor heb je maar 19 mm in hoogte nodig.

Stap 5: Plaats de compact adapter op je fietsstuur

Plaats de compact adapter nu op je fietsstuur, terwijl de twee inbusbouten naar achteren wijzen. Houd de adapter met een hand vast en draai met de andere hand de inbusbouten vast met behulp van de inbussleutel. Controleer of de compact adapter goed vastzit. Dit is het geval als je de adapter niet meer links of rechts kunt draaien rondom de stuurpen. Draai indien nodig extra aan.

Stap 6: Plaats het voorzitje op de compact adapter

Til het Urban Iki voorzitje op en trek aan de onderzijde van het zitje een lipje omhoog. Nu klik je de onderkant van het fietsstoeltje in de brede gleuf aan de achterzijde van de compact adapter. Controleer na het horen van een duidelijke ‘klik’ of het stoeltje stevig bevestigd is.

Zo demonteer je het Urban Iki voorzitje

Druk aan de onderkant van het fietszitje het lipje omhoog en schuif het stoeltje omhoog uit de compact adapter. Je kunt dankzij deze simpele handeling al zonder fietsstoeltje rondfietsen, bijvoorbeeld als je alleen onderweg bent. Wil je ook de compact adapter demonteren? Draai deze dan de twee inbusbouten aan de achterzijde van de adapter los tot je ze kunt loshalen van het stuur.

 

Montagevideo Urban Iki voorzitje op 21 mm stuurpen

Ga op reis met Urban Iki

Nu het voorzitje voorop je fiets is gemonteerd, is het tijd voor nieuwe avonturen. Deel de mooiste herinneringen samen! Zonder het afdekkapje op de compact adapter, maak je er ook een handig Urban Iki windscherm aan vast. En wat dacht je van een stoer stuurtje? Dan stuurt je kleintje zelf en wijst jou de weg.