Jouw locatie

Je locatie bepaalt de valuta en het land waarnaar je kunt verzenden.

Reviews

Officiële Urban Iki Brandstore
Gratis verzending vanaf € 50,-

Het voorzitje monteren op een ahead stuurpen

Maak de mooiste fietsroutes met je kleintje voorop! De Urban Iki voorzitjes plaats je op bijna iedere fiets. Heb je een ahead fietsstuur? Met de compact adapter is dit geen probleem. Met een diameter van 25 tot 28 mm monteer je de adapter en het voorzitje gemakkelijk op je fiets met een ahead stuur of e-bike. In deze montagehandleiding leggen we je uit hoe je dit doet, of je kunt de instructievideo onderaan deze pagina bekijken.

Het Urban Iki voorzitje monteren: dit heb je nodig

Verzamel de volgende materialen:

 

Het voorzitje gemakkelijk op je fiets monteren

Het Urban Iki voorzitje plaats je gemakkelijk voorop je fiets, dankzij de compact adapter. Deze adapter maakt het mogelijk om een fietszitje voor ook op een fiets te plaatsen met een korte stuurpen. Zorg ervoor dat je in hoogte minimaal 19 mm stuurpen vrijhoudt om de Urban Iki adapter te plaatsen. Dit montagekader werk je mooi af dankzij een passend afdekkapje. Zo is de constructie ook nog netjes afgewerkt!

Zo monteer je het voorzitje op een ahead fietsstuur

Monteer het fietsstoeltje voorop je ahead fietsstuur volgens de volgende stappen.

Stap 1: Klik de voetensteuntjes vast

Beweeg de hendeltjes van de voetensteuntjes omhoog. Schuif de voetensteuntjes aan beide kanten op het fietsstoeltje. Houd het fietsstoeltje goed vast en geef een flinke tik op de onderkant van het voetensteuntje zodat deze over het veiligheidsnokje schuift. Druk bij de juiste ingestelde hoogte de hendeltjes terug naar beneden.

Stap 2: Draai het ahead fietsstuur los

Om de compact adapter op je ahead fietsstuur te plaatsen, demonteer je eerst het fietsstuur. Gebruik hiervoor de gebruikershandleiding van je fiets of e-bike. Verwijder waar nodig de ring van de stuurpen en houd deze apart. 

Stap 3: Maak de compact adapter klaar voor montage

Open de compact adapter door de twee inbusbouten los te draaien, totdat de adapter zich verdeeld in twee losse helften. Druk in de halve cirkels de onderdelen in de vorm van halve maantjes. Let op dat je de lage onderdelen kiest met de omschrijving ‘25-28 mm’. Nu heeft de adapter de juiste maat voor de dikte van de stuurpen. 

Stap 4: Monteer de compact adapter op de stuurpen

Druk de compact adapter nu rondom het fietsstuur, met de inbusbouten naar achteren wijzend. Houd de adapter goed vast met een hand en draai met je andere hand de inbusbouten goed aan. Draai door totdat je de compact adapter niet meer naar links en rechts kan bewegen. 

Stap 5: Plaats het ahead fietsstuur terug op de stuurpen

Plaats het ahead fietsstuur terug op de stuurpen en hanteer hierbij de originele handleiding van je fiets of e-bike. Zorg dat het stuur stevig vast zit en niet meer naar beneden kan bewegen.

Stap 6: Monteer het voorzitje op de Urban Iki adapter

Pak het voorzitje op en druk het lipje aan de onderkant van het zitje omhoog. Klik het fietsstoeltje nu in de adapter door de onderkant in de brede gleuf aan de achterzijde van de adapter te schuiven. Het fietsstoeltje zit goed als je een duidelijke ‘klik’ hoort. Controleer nog wel extra of de gehele constructie voldoende stevigheid biedt.

Zo demonteer je het Urban Iki fietsstoeltje van een ahead stuur

Dankzij de Urban Iki adapter kun je het fietsstoeltje ook tijdelijk losklikken. Je hoeft niet direct het hele montageblok te verwijderen. Dit werkt goed als je er alleen op uitgaat en geen fietsstoeltje nodig hebt. Duw het lipje van het fietsstoeltje aan de onderkant omhoog en til de stoel op.

Wil je ook de Urban Iki adapter demonteren? Haal het fietsstuur los en demonteer de adapter door de twee inbusbouten aan de achterzijde los te draaien. Plaats tot slot het fietsstuur weer terug op de stuurpen.

 

Montagevideo: zo monteer je het voorzitje op een ahead fietsstuur

Voorop de fiets met Urban Iki

Als je klaar bent met monteren, is het tijd voor jullie eerste ritje samen! Combineer het voorzitje met het leuke Urban Iki stuurtje, of verwissel de kleurtjes van het fietsstoeltje met de Urban Iki stylingsets!