Jouw locatie

Je locatie bepaalt de valuta en het land waarnaar je kunt verzenden.

Reviews

Officiële Urban Iki Brandstore
Gratis verzending vanaf € 50,-

Hoe monteer ik het Urban Iki Junior fietsstoeltje?

Is jouw kleintje groot genoeg voor de Urban Iki Junior fietsstoel? Een mooi moment! Dankzij de comfortabele unior stoel kan je stoere avonturier toch lekker achterop springen. Het Urban Iki Junior stoeltje monteer je met gemak op bagagedragers tussen de 120 en 175mm. Dit doe je met behulp van het montagekader. Lees in deze montagehandleiding hoe je het Junior fietsstoeltje op je fiets monteert, of bekijk de instructievideo.

 

Dit heb je nodig voor de montage van het Junior fietsstoeltje

*Het montagekader hoef je niet bij de Junior fietsstoeltje te bestellen als je deze al in huis hebt. Dit kader zit standaard bij een Urban Iki achterzitje van 9 maanden tot 6 jaar. 

 

Wat het monteren met het montagekader zo makkelijk maakt

Met behulp van het montagekader plaats je de Junior fietsstoel gemakkelijk op je bagagedrager. Je klikt het stoeltje ook gemakkelijk los op momenten dat je zonder je kleintje op pad gaat. Dankzij het slotje kan alleen jij het stoeltje loshalen. Het monteren gaat snel en gemakkelijk. Je kunt dus snel met je avonturier op pad!

 

Het Urban Iki junior achterzitje monteren

Met behulp van de volgende stappen plaats je het fietsstoeltje gemakkelijk op je bagagedrager.

Stap 1: Monteer de voetsteunen

Zet de twee voetsteunen omhoog. Haal de schroefjes los en het halfronde omhulsel trek je los.

Stap 2: Plaats de voetsteunen

Plaats de voetsteunen om het frame van het achterwiel en plaats daarachter het halfronde omhulsel voor de bevestiging. De twee schroeven draai je nu vast, maar zorg dat ze nog niet volledig aangedraaid zijn. Je gebruikt hiervoor de inbussleutel. Draai ook de schroeven van de andere voetsteun vast. 

Stap 3: Plaats het montagekader

Draai de schroefjes van het montagekader los aan de zijkanten. Plaats het montagekader nu op de bagagedrager.

Stap 4: Positioneer voetsteunen en montagekader

Positioneer montagekader en voetsteunen nu in de gewenste positie. Gebruik vervolgens de inbussleutel om de schroefjes van de voetensteuntjes en het montagekader volledig vast te draaien. 

Stap 5: Plaats het Junior stoeltje

Plaats het Junior fietsstoeltje nu op het montagekader door deze horizontaal over het kader te schuiven. Zorg dat het slotje nergens tussen komt. Druk de neus van het zitje nu goed vast in het montagekader. Blijf duwen tot je een duidelijke ‘klik’ hoort. Het Junior fietszitje zit nu goed bevestigd op het montagekader.

Stap 6 Veilig op reis!

Om op reis te gaan, klik je de rugsteun omlaag of omhoog. Til het kussentje omhoog om het veiligheidsriempje te gebruiken. Gebruik je deze niet? Zorg dan dat de gordel onder het zadel is opgeborgen. Stel in het slotje nog de persoonlijke code in en je kunt veilig op pad. 

Zo demonteer je het Urban Iki junior zitje

Op pad zonder je kleintje en het fietsstoeltje? Open het veiligheidsslotje van het fietsstoeltje door de code in te voeren en het slot aan twee zijkanten in te drukken. Verwijder nu de kabel. Klik vervolgens het Junior stoeltje los van het montagekader door de schijf aan de onderkant van het stoeltje naar achteren te trekken. Het stoeltje schuif je vervolgens van het montagekader.

Bekijk onze montage-video voor het monteren van het Junior fietsstoeltje

Op reis met Urban Iki

Nu het Junior fietsstoeltje op je fiets zit, is het tijd voor nieuwe avonturen! Misschien wijst je kleintje jou opeens de weg, of praat honderduit. Het zijn momenten om nooit te vergeten. Maak jullie reis compleet met een bijpassend fietshelmpje. Neem je ook nog een kleintje mee voorop de fiets? Bekijk dan onze voorstoeltjes.