Vanwege Pinksteren verzenden wij pas weer op dinsdag 21 Mei

Jouw locatie

Je locatie bepaalt de valuta en het land waarnaar je kunt verzenden.

Reviews

Officiële Urban Iki Brandstore
Gratis verzending vanaf € 50,-

Hoe monteer ik het Urban Iki achterzitje met framemontage?

Zin om met je kindje achterop je fiets de wijde wereld in te gaan? Met onze montagehulp monteer je gemakkelijk, snel en helemaal zelf het Urban Iki achterzitje met framemontage. Gebruik eventueel ook onze montagevideo als je dat fijn vindt. Houd de materialen van de verpakking bij de hand en bekijk hieronder hoe je eenvoudig jouw Urban Iki fietsstoeltje met framemontage kunt bevestigen, demonteren en gebruiken.

De frame montagebeugel gemakkelijk bevestigen op jouw fiets

Om het stoeltje op jouw eigen fiets bevestigen heb je de frame montagebeugel, het frame montageblok met schroefjes, het montagekader, de inbussleutel en je eigen fiets nodig. Ben je benieuwd of het achterstoeltje met framemontage op jouw fiets past? In deze blog vertellen we je er alles over.

Stap 1: Zet het Urban Iki achterzitje in elkaar

Hiervoor heb je de twee beendelen nodig, plus het Urban Iki achterzitje. Schuif de twee beendelen in elkaar, zodat ze goed vastzitten. Leg vervolgens het achterzitje op de rug, laat de veiligheidsband naar beneden hangen en schuif de beendelen in de gleuven aan weerszijden van het achterzitje. Zorg ervoor dat je een ’klik’ hoort. Dan zitten de beendelen stevig vast.

beendelen in elkaar klikken achterzitje

Stap 2: Plaats de bouten in het montageblok

Plaats eerst een ringetje om elke bout (vier stuks in totaal). Zorg er vervolgens voor dat de klepjes onder het montageblok gesloten zijn. Steek daarna de bouten in de vier daarvoor bestemde gaten aan de bovenkant van het montageblok.

Bouten in frame montageblok

Stap 3: Bevestig het montageblok op de framebuis van je fiets

Plaats een deuveltje over de bouten heen en bepaal de juiste hoogte voor het frameblok door de beugel ernaast te houden. De beugel moet boven het wiel uit komen. Draai de bouten (met de klok mee) vast met de inbussleutel.

Stap 4: Bevestig tot slot het klepje van het montageblok

Schuif het klepje op het montageblok (van boven naar beneden) tot je een ‘klik’ hoort.

Stap 5: Klik de frame montagebeugel in het frame montageblok

Nu het montageblok stevig op het frame van je fiets bevestigd is, kun je de frame beugel achterlangs in de twee gaten van het montageblok steken. Let op: pas als je de ‘klik’ hoort, zit het frame montagebeugel goed vast!

Bevestig het Urban Iki achterzitje op de frame beugel in 5 simpele stappen

In de volgende stappen lees je hoe je het het Urban Iki fietsstoeltje op de frame beugel monteert. Hiervoor heb je het Urban Iki achterzitje, het montagekader, de inbussleutel en je eigen fiets nodig.

 

Stap 1: Maak de klemmen van het bagagedrager montagekader los

Gebruik de inbussleutel om de klemmen van het montagekader los te draaien. Na het losdraaien kun je de klemmen verschuiven, zodat je het montagekader op de frame montagebeugel van je fiets kunt plaatsen. 

Stap 2: Positioneer het montagekader van het Urban Iki fietsstoeltje op de frame montagebeugel

Zorg ervoor dat je het montagekader op de frame montagebeugel plaatst. Let op dat de wielas van je fiets binnen de 4 driehoekjes blijft (die boven op het montagekader staan).

Stap 3: Draai het montagekader vast op de frame montagebeugel

Gebruik de inbussleutel om de haken van het montagekader (met de klok mee) vast te draaien. Zo bevestig je het kader gemakkelijk en stevig op de frame montagebeugel.

Stap 4: Bevestig het Urban Iki fietsstoeltje op de frame montagebeugel

Mooi: het montagekader zit nu stevig vast aan het frame montagebeugel. Pak het fietsstoeltje erbij voor de belangrijkste stap: het bevestigen van het Urban Iki fietsstoeltje op je fiets.

  1. Houd het fietsstoeltje met de ene hand vast aan de 5-puntsgordel, en met de andere hand aan de clip onderaan het achterzitje. Zorg ervoor dat de bevestigingsband boven op de stoel ligt.
  2. Schuif het fietsstoeltje horizontaal over het montagekader, met de neus van het stoeltje in het midden.
  3. Druk het achterzitje naar beneden tot je een ‘klik’ hoort.
    Let op: het fietsstoeltje is op de juiste manier bevestigd wanneer je de rode sticker boven de clip niet meer ziet.
  4. Check voor de veiligheid of het fietsstoeltje goed vastzit, door aan het stoeltje te schudden en trekken.
  5. Beveilig je fietsstoeltje tegen diefstal door de sleutel vast te draaien en eruit te halen. Let op: alleen onze nieuwste fietsstoeltjes (va. maart 2024) zijn voorzien van een geïntegreerd slot met sleutel.

Stap 5: Stel het kinderzitje in op de juiste maten

Nu het stoeltje goed vastzit, stel je de voetensteuntjes in op de juiste hoogte door de hendels aan de achterkant van de beendelen  omhoog te zetten.

De schouderbandjes zijn op twee hoogtes in te stellen en zet je losser- of vaster met behulp van de gespen.

Easyfix montage afstellen

Hoe demonteer ik het Urban Iki achterzitje met frame montage?

Het Urban Iki fietsstoeltje is gemakkelijk los te maken. Zo kun je ook fietsen zonder stoeltje, als je dat prettig vindt.

Stap 1: Haal het fietsstoeltje van het montagekader af

Haal het achterzitje van het slot. Maak de bevestigingsband los die om het frame van je fiets zit. Pak het fietsstoeltje vast bij de gordelsluiting, druk de clip van het stoeltje omlaag en trek de bevestiging slide die je aan de onderkant voelt naar achteren en haal ‘m van de fiets af. Zo simpel is het!

Stap 2: Verwijder de frame montagebeugel uit het montageblok

Druk het vierkante zwarte kapje van het frame montageblok iets omlaag, zodat je de frame montagebeugel er eenvoudig uit kunt halen.

Bekijk onze montagevideo voor het monteren van een achterzitje met framemontage