Jouw locatie

Je locatie bepaalt de valuta en het land waarnaar je kunt verzenden.

Reviews

Officiële Urban Iki Brandstore
Gratis verzending vanaf € 50,-

Hoe monteer ik het Urban Iki Easyfix achterzitje?

Met een Urban Iki Easyfix achterzitje met ben je zonder te moeten sleutelen klaar voor de mooiste avonturen met je kleintje. De Easyfix achterzitjes bieden het comfort, de veiligheid en stijl die je van Urban Iki kent, met als enige verschil het snelle en supermakkelijke montagesysteem. Hiermee zet je het stoeltje gemakkelijk achterop je fiets en haal je het er net zo eenvoudig weer af – zonder gereedschap. Lees in deze montagehandleiding hoe je het Easyfix achterzitje monteert of bekijk de video.

Waarom het Easyfix systeem ideaal is

Het enige wat je hoeft te doen bij het monteren van een Urban Iki Easyfix achterzitje  is het zitje op je bagagedrager te zetten en de knop aan te draaien. Dit zorgt voor een stevige bevestiging die net zo betrouwbaar en veilig is als onze andere fietsstoeltjes. En het mooie is dat de fietsstoeltjes net zo makkelijk weer te demonteren zijn, zodat je je bagagedrager weer kunt gebruiken om bijvoorbeeld boodschappen te vervoeren. Dankzij een geïntegreerd slot is het kinderzitje beschermd tegen diefstal.

 

Monteer het Easyfix achterzitje in 5 eenvoudige stappen op jouw fiets:

Stap 1: Zet het Urban Iki achterzitje in elkaar

Hiervoor heb je de twee beendelen nodig, plus het Urban Iki achterzitje. Schuif de twee beendelen in elkaar, zodat ze goed vastzitten. Leg vervolgens het achterzitje op de rug, laat de kabel naar beneden hangen en schuif de beendelen in de gleuven aan weerszijden van het achterzitje. Zorg ervoor dat je een ’klik’ hoort. Dan zitten de beendelen stevig vast. Klaar!

beendelen in elkaar klikken achterzitje

Stap 2: Plaats het achterstoeltje op de bagagedrager

Zet het Easyfix achterzitje nu op de bagagedrager. Laat hierbij dat de gordelband op het stoeltje rusten. Zorg ervoor dat de vier klemmen om de bagagedrager vallen. Draai de draaiknop eventueel naar links om de ruimte tussen de klemmen breder te maken.

Easyfix monteren stoel plaatsen

Stap 3: Draai het fietsstoeltje vast met de draaiknop

Draai de knop naar rechts om het stoeltje vervolgens vast te zetten op de bagagedrager. Check of de stoel stevig bevestigd is door het stoeltje kort heen en weer te bewegen. Het achterzitje zit nu stevig op je fiets. Beveilig je fietsstoeltje tegen diefstal door de sleutel vast te draaien en eruit te halen.

Easyfix montage stoel vastdraaien op drager

Stap 4: Maak de bevestigingsband vast

Leg de bevestigingsband vervolgens om het fietsframe heen en maak deze vast. Zorg ervoor dat beide gespen zich aan weerskanten van de framebuis bevinden.

Easyfix montage gordelband vastmaken

Stap 5: Stel het kinderzitje in op de juiste maten

Nu het stoeltje goed vastzit, stel je de voetensteuntjes in op de juiste hoogte door de hendels aan de achterkant van de beendelen omhoog te zetten.

De schouderbandjes zijn op twee hoogtes in te stellen en zet je losser- of vaster met behulp van de gespen.

Easyfix montage afstellen

Hoe demonteer ik het Urban Iki Easyfix achterzitje?

Maak de veiligheidsband los. Draai vervolgens de knop aan de zijkant van het fietsstoeltje naar links om hem los te draaien. De stoel komt nu los van de bagagedrager.

Bekijk onze montagevideo voor het vastklikken van een Easyfix achterzitje

 

De mooiste fietsavonturen

Jullie spontane fietsritjes kunnen beginnen! Wil je naast accessoires ook wisselen tussen de kleurtjes van je fietszitje? Wissel af tussen de mooie kleurtjes met de Urban Iki stylingset! En omdat wij vinden dat fietsen leuk én veilig moet zijn kun je ook kiezen voor een Urban Iki fietshelm. Goede reis!