Jouw locatie

Je locatie bepaalt de valuta en het land waarnaar je kunt verzenden.

Reviews

Officiële Urban Iki Brandstore
Gratis verzending vanaf € 50,-

Hoe monteer ik het Urban Iki achterzitje met dragermontage?

Direct op fietsavontuur, samen met je kindje? Met onderstaand stappenplan monteer je eenvoudig, zelfstandig én snel het Urban Iki achterzitje met dragermontage. Gebruik eventueel ook onze montagevideo als je dat fijn vindt. Houd de materialen van het achterzitje bij de hand en lees hieronder hoe je gemakkelijk jouw Urban Iki achterzitje kunt bevestigen, demonteren en gebruiken.

Het Urban Iki achterzitje met dragermontage monteren op jouw fiets: 7 eenvoudige stappen

Tijd om het achterzitje op jouw eigen fiets te bevestigen. Hiervoor heb je het Urban Iki achterzitje, het montagekader, de inbussleutel en je eigen fiets nodig. Ben je benieuwd of het achterstoeltje met dragermontage op jouw fiets past? In deze blog vertellen we je er alles over. 

Stap 1: Zet het Urban Iki achterzitje in elkaar

Hiervoor heb je de twee beendelen nodig, plus het Urban Iki achterzitje. Schuif de twee beendelen in elkaar, zodat ze goed vastzitten. Leg vervolgens het achterzitje op de rug, laat de kabel naar beneden hangen en schuif de beendelen in de gleuven aan weerszijden van het achterzitje. Zorg ervoor dat je een ’klik’ hoort. Dan zitten de beendelen stevig vast. Klaar!

beendelen in elkaar klikken achterzitje

Stap 2: Plaats het montagekader op jouw bagagedrager

Gebruik de inbussleutel om de haken van het montagekader los te schroeven. Nu kun je de houdertjes verschuiven, zodat er genoeg ruimte is om het montagekader op de bagagedrager van jouw eigen fiets te plaatsen. Zorg ervoor dat je het montagekader in de lengte op je bagagedrager plaatst.

Stap 3: Positioneer het montagekader goed op de bagagedrager

Let op dat het open gedeelte van het montagekader precies boven het wielas van je fiets gepositioneerd is.
Tip: Kijk goed naar de foto hiernaast, waarop je kunt zien wat de juiste positie is!

Stap 4: Draai het montagekader vast op je bagagedrager

Gebruik de inbussleutel om de haken van het montagekader (met de klok mee) vast te draaien. Zo bevestig je het kader gemakkelijk en stevig op de bagagedrager van jouw fiets.

Stap 5: Klik het Urban Iki achterzitje op het montagekader

Mooi, het montagekader zit nu stevig vast op jouw bagagedrager. Pak het achterzitje erbij voor de belangrijkste stap: het bevestigen van het Urban Iki achterzitje op jouw fiets.

  1. Houd het achterzitje met de ene hand vast aan de 5-puntsgordel en met de andere hand aan achterkant van het achterzitje. Zorg ervoor dat de bevestigingsband boven op de stoel ligt.
  2. Schuif het achterzitje horizontaal over het montagekader, met de neus van het stoeltje in het midden.
  3. Geef druk op de bovenkant van de rugleuning en duw het achterzitje naar beneden, tot je een ‘klik’ hoort. Let op: het stoeltje is op de juiste manier bevestigd als de rode sticker boven de clip niet meer te zien is!
  4. Controleer voor de veiligheid of het achterzitje goed vastzit, door het stoeltje heen en weer te bewegen.
  5. Beveilig je fietsstoeltje tegen diefstal door de sleutel vast te draaien en eruit te halen. Let op: alleen onze nieuwste fietsstoeltjes zijn voorzien van een geïntegreerd slot met sleutel.

Stap 6: Maak de bevestigingsband vast

Leg de bevestigingsband vervolgens om het fietsframe heen en maak deze vast. Zorg ervoor dat beide gespen zich aan weerskanten van de framebuis bevinden.

Easyfix montage gordelband vastmaken

Stap 7: Stel het kinderzitje in op de juiste maten

Nu het stoeltje goed vastzit, stel je de voetensteuntjes in op de juiste hoogte door de hendels aan de achterkant van de beendelen  omhoog te zetten.

De schouderbandjes zijn op twee hoogtes in te stellen en zet je losser- of vaster met behulp van de gespen.

Easyfix montage afstellen

Hoe demonteer ik het Urban Iki achterzitje met dragermontage?

Het losmaken van het achterzitje doe je in twee eenvoudige stappen, zodat je ook zonder fietsstoeltje kan fietsen als je dat fijner vindt.

Stap 1: Maak het Urban Iki achterzitje los en haal ‘m van je fiets

Maak de bevestigingsband los die om het frame van je fiets zit. Houd met de ene hand de 5-puntsgordel van het achterzitje vast, en met de andere hand trek je de clip naar beneden en de schijf die je aan de onderkant voelt naar achteren. Je haalt het achterzitje met 1 beweging van de fiets af. Een kind kan de was doen!

Bekijk onze montagevideo voor het monteren van een achterzitje met dragermontage