粋の美

Design & innovatie

We got awarded…

Door de support die Urban Iki van haar enthousiaste gebruikers heeft mogen ontvangen sinds de verkoop van het eerste stoeltje in het voorjaar van 2017 heeft Urban Iki enorm kunnen groeien. Urban Iki brengt design, kwaliteit, gegarandeerde veiligheid en slimme technologie samen in Urban Iki fietszitjes tegen een betaalbare prijs. Er wordt door het Urban Iki team in Nederland en Japan hard gewerkt om hier steeds een stap verder in te ontwikkelen.

Voor Urban Iki is het een enorme eer als haar producten hier in het bijzonder voor beloond worden. Urban Iki mocht een aantal awards in ontvangst nemen…

iF Award 2020

Een krachtige introductie van het Urban Iki Junior fietszitje. Nog vóór de nieuwe Junior getoond werd aan het grote publiek, ontving Urban Iki hiervoor de prestigieuze iF Design Award 2020. Een mooi compliment van de internationale vakjury die het Junior fietszitje opmerkte vanwege het innovatieve, gebruiksvriendelijke en verfijnde design. Ook de eerste reacties van de consument waren unaniem enthousiast. Dit maakt de Junior een veelbelovende aanvulling in het Urban Iki assortiment!

if_designaward2020_red_l_rgb

Goed Industrieel Ontwerp 2019

Mooi in alledaagse dingen is een deel van het Iki gevoel. Daarom is de erkenning voor Goed Industrieel Ontwerp 2019 een bijzondere prijs voor het unieke design van de Urban Iki fietszitjes. Alle aandacht van deze erkenning gaat naar het ontwerp. Niet het ingewikkelde en verheven design, maar wel het verfijnde, eerlijke, originele en zeker ook functionele design. De GIO 2019 award is voor het Urban Iki team de ‘Iki’ op hun werk.

gioawardurbaniki

German Innovation Award 2019

In mei 2019 werd Urban Iki bekroond met de German Innovation Award, met name de door Urban Iki zelf ontwikkelde sluiting van het 5-punts-gordelsysteem zorgde hiervoor. Innoveren vanuit behoeften van de consument is altijd het uitgangspunt voor Urban Iki geweest. Urban Iki heeft al veel goeds in haar ontwerpen kunnen stoppen, dat wordt opgemerkt door het team als ze in contact zijn met consumenten op bijvoorbeeld beurzen, maar nu krijgt Urban Iki het ook terug vanuit deze internationale vakjury op het vlak van innovatie en design.

Innovation-Award

iF Gold Award 2019

Een internationale designprijs met een gouden randje. In maart 2019 werd aan Urban Iki de iF Gold award uitgereikt voor de gehele productrange. Naast de iF award die wordt uitgereikt is de iF Gold Award alleen weggelegd voor de designs die vernieuwend en echt aansprekend zijn. The best of the best. Uit de 6.375 deelnemende ontwerpen ontvangen slechts 66 designs deze bijzondere prijs. De internationale vakjury noemde het design van de Urban Iki fietsstoeltjes een ‘Design that makes you smile!’. Kwaliteit, oog voor detail, verfijnde kleuren en gebruiksgemak zorgen hiervoor.

iF_GoldAward2019_gold_l_RGB

Red Dot award 2019

In maart 2019 won Urban Iki ook een Red Dot 2019 award. Het logo van Red Dot komt soms op verpakkingen van mooi ontworpen producten voorbij. Deze toonaangevende jaarlijkse prijs wordt al 60 jaar uitgereikt door een jury samengesteld uit de beste designers uit alle hoeken van de wereld. Uniek design wordt door Red Dot herkend en erkend. Urban Iki wist de jury, bestaande uit 40 experts op het gebied van productdesign, te overtuigen. Een bekroning voor de ontwerpen van het Urban Iki merk, waar voor de lancering twee jaar aan gewerkt is. In het jaarboek van 2019 zijn zowel het Urban Iki voorstoeltje als het Urban Iki achterstoeltje opgenomen als winnaar van de Red Dot award.

Druck

German Design Award 2019

De German Design Award organisatie ging ook in 2019 op zoek naar de meest unieke designtrends in zowel Duitsland als in de rest van de wereld. Urban Iki kreeg een nominatie voor de productontwerpen van haar fietszitjes en werd voorgelegd aan een internationale vakjury. Ook hier was de jury vol lof over de details in het ontwerp, de verfijnde kleuren en de belijning. Daarnaast gooide de eenvoudige bediening hoge ogen. Een van de speerpunten bij toekenning van deze award is het centraal stellen van de gebruiker en zijn/haar behoefte. Daarin vond de jury het Urban Iki ontwerp erg geslaagd. Het Urban Iki team is trots en dankbaar dat haar design als winnaar deze award in ontvangst mocht nemen.

GDA19_HO_WINNER_1C

Eurobike Award 2019

Meer dan 400 producten kwamen voorbij aan de zeskoppige vakjury van de Eurobike Award 2019. Een begeerde prijs die wordt uitgereikt aan de meest opvallende innovaties in de wielerbranche. Voor het Urban Iki team voelt het als een eer dat het Urban Iki achterzitje met framemontage is verkozen door dit team van experts. De montagemogelijkheid met een speciale houder op het fietsframe sprong er voor de jury uit.  Daarnaast vinden zij dat het Urban Iki achterzitje een erg aantrekkelijke uitstraling heeft; één van de juryleden merkte dat zelfs uit ervaring op. ‘Verfijnd, licht en multifunctioneel’ zijn woorden die de jury toekende aan het unieke Urban Iki design.

    粋の美 We got awarded
    Wegens drukte is de levertijd van jouw Urban Iki bestelling langer dan normaal. Excuses voor het ongemak en bedankt voor je begrip!